Waar Jezus jouw leven
kan veranderen!

Christel Albiez


Ik ben Christel Albiez

In 1982 kwam ik in Duitsland tot bekering. Ik was rebels en luisterde niet naar God. In 1989 werd mijn eerste dochter geboren en in 1992 ben ik getrouwd met mijn man. Via hem kwam ik in Nederland en in 1993 werd mijn tweede dochter geboren. Omdat ik niet gelijk weer zwanger wilde worden, gebruikte ik daarna de anticonceptiepil.

Eind 1994 kreeg ik een zwaar hersenstaminfarct (98% van de mensen overleeft dit niet) en lag vier dagen in coma. Na deze vier dagen kwam de dokter mij feliciteren omdat ik het overleefd had, maar ook omdat ik ook nog eens zes weken in verwachting bleek te zijn. God liet toe dat ik door de anticonceptiepil heen zwanger werd en dat ik een beroerte heb overleeft, maar ik was wel vanaf de nek verlamd.

Mijn derde dochter is in 1995 gezond geboren. In 1997 heb ik nog een vierde dochter gekregen en met mij ging het langzaamaan weer beter. Vervolgens kreeg ik in 2000 te horen dat ik MS heb (Multiple sclerose). In 2010 diende mijn man de scheiding in en ik was gebroken, boos en vol haat en bitterheid. Mijn gezondheid ging snel achteruit.

Omdat ik niet werken kon, kreeg ik een uitkering. In 2011 was ik officieel gescheiden van mijn man toen ik een brief kreeg van de gemeente Nijmegen. Ik werd gevraagd kennis te maken met mijn contactpersoon van de gemeente en dit heb ik toen ook gedaan. We hadden een goed gesprek en luisterde aandachtig mijn verhaal en stelde tussendoor een simpele vraag: “Geloof je in God?”.  Verder zijn we hier niet op in gegaan maar hij heeft me wel het adres gegeven van de kerk waar hij deel van uit maakte. Ik was geraakt door het gesprek en ook deze simpele vraag en besloot het volgende weekend met mijn scootmobiel naar deze kerk te gaan.

Waarover de prediking die dag ging, weet ik niet meer, maar alleen dat ik de hele tijd zachtjes moest huilen. Aan het einde van deze prediking was er een oproep om je leven aan Jezus te geven en hier heb ik gehoor aan gegeven. Op dat moment heeft God me vergeven voor al mijn zonden en besefte ik dat alleen Hij kan geven wat ik nodig heb in mijn leven.

Twee jaar na deze dag heb ik mijn ex-man kunnen vergeven. God heeft me van mijn pijn, haat en bitterheid richting mijn ex-man verlost. Vandaag zijn we goede vrienden en ouders voor onze kinderen.

Daarnaast heb ik er een grote familie bij gekregen, is mijn gezondheid veel beter dan voorheen en ben ik nu heel gelukkig. Ik kan nu ook weer buiten lopen, iets wat ik eerst niet kon.

Ik heb God na mijn bekering in Duitsland in 1982 verlaten, maar God is getrouw en heeft me weer teruggenomen. Hij heeft me al die twintig jaar gedragen en mij gevormd, hoe pijnlijk dat ook soms was. Nu kan God mij gebruiken als getuigenis voor Hem en vele andere manieren in de kerk. En dat alles, omdat ik tijdens één gesprek de vraag kreeg of ik in God geloofde. Dit heeft mij weer terug bij Hem gebracht.

Samenkomsten

Diensten : Zondag: 11:00 uur & 18:00 uur
Woensdag: 19:30 uur
Bijbelstudies : Zondag: 10:00 uur
Huis samenkomsten : Vrijdag: 20:00 uur

Adresgegevens

Vanaf 1 maart 2020:
Einsteinstraat 122
6533 NR Nijmegen

Voor 1 maart 2020:
Marie Curiestraat 68/A
6533 HZ Nijmegen

Mobiel: 06 21 15 34 40

Bereikbaar via

Bussen v.a. Centraal Station Nijmegen:
Lijn 4 richting Aldenhof
Lijn 6 naar Dukenburg
Lijn 9 richting Grave

Links

 

Stort uw gift:
Rabobank: NL86 RABO 01 28 44 13 48
Te name van: Evangeliegemeente De Deur
Onze kerk is aangemerkt door de belastingdienst als een
Algemeen Nut Beoogende Instelling (853299183)
Jezus belooft in Lukas 6: 38 "Geeft en u zal gegeven worden: een goede, gedrukte, geschudde, overlopende maat zal men in uw schoot geven. Want met de maat, waarmede gij meet, zal u wedergemeten worden."